ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης VOUCHER για εργαζομένους
VOUCHER ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Δ.ΥΠ.Α: Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ) ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να τρέξει προγράμματα κατάρτισης Προγράμματα κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο πλαίσιο η δράση θα αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.
Δικαιούχοι Προγράμματος
Στο πλαίσιο του παρόντος έργου προβλέπεται να καταρτισθούν έως 150.000 εργαζόμενοι. Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- Να είναι εργαζόμενοι
- Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
- Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο Δημοτικού για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιο Γυμνάσιο από το 1981 και έπειτα)
Εκπαιδευτικό Επίδομα & Πιστοποίηση
Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης μικτά, δηλαδή έως 1.000€, ανάλογα με τις ώρες κατάρτισης του προγράμματος. Δυνατότητα πιστοποίησης φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες.
Αντικείμενα κατάρτισης
Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης: Σε αντίθεση με προγράμματα που είχαν προωθηθεί μέχρι σήμερα, τα οποία είχαν κατά βάση έναν πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων μεγάλων εταιρειών πληροφορικής με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Μέθοδος Υλοποίησης
Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης πιθανών θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας »Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next GenerationEU, της δράσης 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)»
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε μαζί σας.